В Турция е регистриран първи случай на маймунска шарка, съобщи

...
В Турция е регистриран първи случай на маймунска шарка, съобщи
Коментари Харесай

В Турция е регистриран първи случай на маймунска шарка

В Турция е регистриран първи случай на маймунска шарка, заяви министърът на опазването на здравето Фахреттин Коджа.

Вирусът е открит при 37-годишен пациент, който е приет в болница, сподели здравният министър, само че не посочи името на болничното заведение и града, в който се намира. Според информация на тв канал ТГРТ инфектираният се лекува в болница в Истанбул.

“Болният е в изолирано помещение, където не се позволяват други пациенти. Установени са проблеми в имунната му система. Засега това е първият и единствен случай на маймунска шарка, който е открит на територията на страната. Във всички здравни заведения са взети спомагателни ограничения поради на появяването на болестта ", съобщи министър Коджа.

Маймунската шарка е новият вирус, който тревожи човечеството след ковид. Той причини гибелта на над 6 млн. души. От месец май, когато бе регистриран първият случай, до момента са били инфектирани над 3500 души в към 48 страни, 6-12 пъти е по-висока степента на разновидност на вируса от предстоящото.

Вирусът се предава на хората не от маймуни, а от гризачи. Към момента лекарите не разполагат с директно лечение, отбелязва турското здравно министерство.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР