В Турция е арестуван Мустафа Тимур Озкан – организаторът на

...
В Турция е арестуван Мустафа Тимур Озкан – организаторът на
Коментари Харесай

Година след убийството на руския посланик Карлов, още един заподозрян се озова зад решетките

В Турция е задържан Мустафа Тимур Озкан – уредникът на изложбата, на която преди година бе погубен посланикът на Русия Андрей Карлов, оповестява вестник Yeni Safak. По данни на източник на изданието от правоохранителните органи, Окзан е бил доведен на разпит в прокуратурата, където са му предявени обвинявания в съпричастност в подготовката на убийството. Съдът в турската столица е удовлетворил настояването на държавното обвиняване и е взел решение за задържането му.

Припомняме, че дипломат Карлов бе убит на 19 декември предходната година до момента в който държеше тирада на откриването на фотоизложба, отдадена на Русия в турската столица. По данни на турските управляващи, нападението е осъществено от служителя на реда Мевлют Алтънташ. Стрелецът бе премахнат от локалните сили за сигурност.

По съмнение за съпричастност към убийството на съветския посланик бяха арестувани четирима души, измежду които трима някогашни служители на реда и шефа на издателската група Guru Medya Хайредин Айдинбаш.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР