В турския град с население от 153 000 души по

...
В турския град с население от 153 000 души по
Коментари Харесай

10 000 българи на пазар в Одрин за ден

В турския град с население от 153 000 души по улиците има повече пазаруващи чужденци, в сравнение с локални

Повече от 10 хиляди българи дойдоха на пазар в Одрин единствено в неделя, съобщи

Това бе най-многолюдният „ български напор “ през последните години, означи турският всекидневник Сьозджу, като пусна и видео от конкуренцията за преференциални артикули в одринските магазини.

Според изданието, броят на българите, които желаят да пазарят в Одрин, се усилва от ден дневно с настъпването на пролетта. Напливът е още по-голям, защото към всекидневно пазаруващите българи са се включили и туристическите групи, които се връщат от Истанбул с рейсове, откакто са били на фамозния Фестивал на лалетата.

Огромни опашки и тълпа от пазаруващи българи бяха видяни в магазините в Одрин и покрайнините. Българите, които купуваха от магазините в квартал Бостанпазаръ като че ли се състезаваха между тях, описват очевидци.

През последните седмици българите идват в Одрин от ранните утринни часове и пазарят през целия ден, след което по здрач се насочат към граничния пункт "Капитан Андреево " и там се образуват километрични опашки. В турския град, който е с население от 153 хиляди души, по улиците се виждат повече туристи, идващи за извършване на покупки, в сравнение с локални хора.

Българин показа пред турските медии, че клиентите и търговците в Одрин са удовлетворени. Той добави, че им е било мъчно, когато граничните пунктове бяха затворени по време на пандемията.

„ Цените в Одрин са по-достъпни спрямо България. Пристигащите ще се усилят още повече. Единственият ни проблем е, че дребният брой гишета на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капъкуле, чакаме с часове. ", споделя пред турския всекидневник един от пазаруващите българи.

Друг пък счита, че в случай че България имаше съглашение с Турция за пътешестване единствено с персонална карта, то броя на пътуващите щеше да бъде още по огромен.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР