В Тунис термометрите отчетоха 50 градуса - това е най-

...
В Тунис термометрите отчетоха 50 градуса - това е най-
Коментари Харесай

В 15 области в Италия е обявен червен код за опасни горещини в 15 области

В Тунис термометрите регистрираха 50 градуса - това е най- високата стойност, измервана в страната от половин век. В Италия - червен код за рискови горещини е разгласен в 15 области. Очаква се температура от 40 градуса. Испания и Франция също издадоха предизвестия за днешния ден.

Европа е в плен на високите температури. Антициклонът Луцифер провокира вълна от горещини в южната част на Стария континент. Италианските управляващи предизвестиха локалните поданици и туристите за рисково горещото време.

Заради сухото и горещо време на няколко места в Испания и Италия бушуват горски пожари. Огнената буря засегна естествения резерват Монте Катило покрай Рим, както и южните области на страната. В битката с бедствието в Сицилия се включиха седем самолета и стотици пожарникари.

" Тази година беше тежка за нас поради горещините. Следващото лято се надявам да стартираме по-рано работата по предварителна защита на пожарите ", сподели горският чиновник Паоло Лонго.

На фона на горещата вълна италиански специалисти оповестиха за размразяване на ледниците под алпийския връх Монблан. Според учените, ледените парчета се свличат с доста бърза скорост - от 150 сантиметра дневно - а това крие заплаха за обитаемоте места в подножието на планината.

Движението на ледниците се следи от близко с радари, като управляващите са в подготвеност да изтеглят локалното население.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР