В Тунис днес се произвежда вторият тур на президентските избори,

...
В Тунис днес се произвежда вторият тур на президентските избори,
Коментари Харесай

В Тунис гласуват на втория тур на президентските избори

В Тунис през днешния ден се създава вторият тур на президентските избори, до който стигнаха академични учител без управнически опит и предприемач, който е съден за данъчна машинация и бе пуснат от ареста едвам тази седмица, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

Седемте милиона тунизийски гласоподаватели гласоподават на президентски избори за повторно от революцията през 2011 година След първия тур на 15 септември на балотаж отиват 61-годишният експерт по конституционно право Каис Сайед с 18,4 % от гласовете и 56-годишният медиен магнат Набил Каруи, който получи 15,6 % от гласовете. В акцията си Каис Сайед активизира младежите с идеалите от революцията от 2011 година. Набил Каруи водеше акцията си измежду най-бедните пластове от популацията благодарение на личната си телевизия Нессма.

Каруи е разследван за данъчна машинация и пране на пари от 2017 година На 23 август той бе пратен в ареста. Датата и събитията към задържането му подхраниха обвинявания, че карцерът му е политически стимулиран.
Тъй като Каруи не можеше да води акция от пандиза, Сайед в демонстрация на феърплей спря предизборните си прояви за известно време. На процедура акцията за втори тур продължи единствено два дни, в четвъртък и петък, защото през вчерашния ден беше ден за размисъл. Макар и Каруи да е на независимост, обвиняванията против него не са снети.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР