В Тулска област е мобилизиран мъж с потвърдена диагноза личностно

...
В Тулска област е мобилизиран мъж с потвърдена диагноза личностно
Коментари Харесай

В Русия мобилизират психичноболни мъже

В Тулска област е мобилизиран мъж с доказана диагноза " личностно разстройство ", съобщи пред ASTRA Антон Федин, юрист и деятел за правата на индивида, който съставлява ползите на мъжа.

" Василий е мобилизиран на 23 септември и е изпратен във военно отделение 41450, намиращо се в Рязан, където на 30 септември минава през военномедицинска комисия, след което командването взема решение да го изпрати за спомагателен обзор във филиал № 1 на ФКГУ " 1586 ВКГ " на Министерството на защитата на РФ. В началото на октомври мъжът е ориентиран към Регионалната клинична психиатрична болница № 1 " Каменев " в Тула, където до 3 ноември му се вършат проучвания. Резултатите от проучването в психиатрична болница демонстрират, че мобилизираният мъж е диагностициран с личностно разстройство и му е издадена оценка " В " за валидност за военна работа, както и лекарства (на снимката) ", споделя юристът.

Той отбелязва, че въпросните медикаменти не са били налични в здравното звено и положението на активизирания мъж е почнало да се утежнява. " На 3 ноември мобилизираният се връща в отделение 41450, където в началото му е казано, че е неспособен за военна работа и че ще бъде върнат вкъщи. На 7 ноември обаче капитан Цайтлер, началник на здравното звено, му оповестява следното: " Няма да ти дадем автомат, ти си вманиачен, само че ще отидеш на война ", споделя Антон Федин пред ASTRA. Той отбелязва, че всички документи на пациента по психиатричните проучвания се намират в персоналното му досие, до което той няма достъп, тъй че не разполага с уверение за разстройството. Според юриста, сега мобилизираният се намира в здравното поделение на военно отделение 41450, само че още на следващия ден мъжът с личностно разстройство би трябвало да се върне в строя.

Източник: Astra press

Бесарабски фронт
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР