В туитър украинският министър на външните работи Дмитрий Кулеба изброява

...
В туитър украинският министър на външните работи Дмитрий Кулеба изброява
Коментари Харесай

Украйна отново иска изтребители F-16

В туитър украинският министър на външните работи Дмитрий Кулеба изброява оръжията , които Западът в началото не е желал да даде на Украйна, опасявайки се от съветския отговор. Но нито доставката на артилерия, нито на танкове, нито на ракети с отдалечен обхват на деяние е довела до това , написа Кулеба в туитър. 

Артилерия

MLRS

Противовъздушна защита

Танкове

Ракети с огромен обхват на деяние

" F-16 също няма да го създадат. Предоставянето на F-16 на Украйна по-скоро ще възпре Русия, в сравнение с да я " предизвика ". Време е да се предприеме тази стъпка. Киев се нуждае от изтребители. "
 Ген. Каволи: Украйна ще получи нужното й за контраофанзивата
Ген. Каволи: Украйна ще получи нужното й за контраофанзивата

98% от обещаните на Киев бойни машини към този момент са доставени

В изявление за РБК Украйна военният министър Резников изрича опасения от упованията към украинската контраатака.

Докато Украйна се приготвя за контраатака, западните медии и специалисти от месеци разискват къде тъкмо ще бъде нанесен ударът, до каква степен сполучлив ще бъде той и по какъв начин ще се отрази на вероятностите за преход към дипломация. Вътре в Украйна упованията за контраатака също са огромни - в това число и заради многочислените прогнози, че войната ще завърши в обозримо бъдеще, сигурно с цялостна украинска победа.

Министърът на защитата Олексей Резников признава, че упованията за контраофанзива са пресилени , само че това надали може да бъде повлияно - с изключение на с апели да не се слага прекомерно висока летва.

Темата за западните самолети към момента не е минала в практическа повърхност, само че министърът на защитата е убеден: " И този въпрос също ще бъде решен. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР