В цялата страна се работи с тежък криминален контингент във

...
В цялата страна се работи с тежък криминален контингент във
Коментари Харесай

Министър Калин Стоянов: Алексей Петров е убит за отмъщение или дългове

В цялата страна се работи с тежък престъпен контингент по отношение на убийството на Алексей Петров и се търси възможна тяхна съпричастност. Версиите, които сме извели, са за възмездие или финансов дълг.

Това сподели в изявление на " 24 часа " вътрешният министър Калин Стоянов.

Днес той ще е на заседание в Министерския съвет, дружно с шефовете на структури в Министерство на вътрешните работи и други служби за сигурност. То бе свикано от премиера акад. Николай Денков след няколко убийства, измежду които и на Алексей Петров.

На съвещанието Министерство на вътрешните работи ще осведоми премиера за хода на следствието и ще го запознае с набелязани съответни ограничения, направени от ведомството, заяви още министър Стоянов.

 

Пред същото издание зам.-главният прокурор Мария Павлова декларира, че не чака начало на война в подземния свят след убийството на Петров. Тя декларира, че има разбори и в тази посока. Тя обаче не чака сходно развиване.

Павлова акцентира, че няма информация убитият в сряда на Витоша Петров да се е чувствал заплашен. На въпрост до каква степен е стигнало делото за убийството на Красимир Каменов-Къро в ЮАР, Павлова декларира, че няма достъп до това следствие. След разстреля на Петров се появиха спекулации, че двата случая са свързани.

 

" Уверявам ви, че управлението на прокуратурата ще направи всичко допустимо сходен жанр тежки престъпни закононарушения да не останат без последствия както за причинителите, по този начин и за възможните поръчители. Колегите от Софийската градска прокуратура, взаимно с Министерство на вътрешните работи, работят интензивно по изясняване на претекстовете на това показно ликвидиране. Проверяват се безусловно всички вероятни версии. Явно покушението е дълго подготвяно, жертвата е следена, изучавани са навиците ѝ ", споделя Павлова.

 

Съвещание

Премиерът Николай Денков е свикал службите за сигурност поради убийството на Петров, осъществено в сряда. Очаква се в петък следобяд те да се съберат в министерския съвет. В формалното държавно известие се показва, че съвещанието е поради " зачестилите тежки престъпни закононарушения в страната ".

 

Бившата барета и бивш консултант в ДАНС бе убит в сряда по време на разходка на Витоша. Досега от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата не са дали съвсем никаква информация. Службите споделят само, че не престават да събират доказателства и работят по всички версии.

 

Знае се, че Петров е бил с трима души защита, само че те не са съумели да реагират. Според неофициална информация той им е споделил, че няма потребност да вървят с него. Заедно с убития се е разхождала жена, която беше ранена. В момента тя е в " Пирогов " в тежко положение, само че без заплаха за живота.

 

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР