В цялата страна продължава броенето на протоколите. До момента няма

...
В цялата страна продължава броенето на протоколите. До момента няма
Коментари Харесай

Без големи забавяния се обработват протоколите в София

В цялата страна продължава броенето на протоколите. До момента няма област, в която да са признати 100% от изборните бумаги от районните изборни секции. До час се чака да завърши обработването на протоколите в зала Арена Армеец и зала Фестивална, съобщи Българска национална телевизия.

Най-много чакаха представителите на секционни изборни комисии, в които имаше неточности. Въпреки, че изборите са две в едно, организацията е добра и нямаше огромни забавяния.

В Арена Армеец тази нощ 1200 секционните изборни комисии предават изборните документи. Тук се обработват книжата от 23 и 25 РИК.

Към 6 часа сутринта в 23 РИК към този момент бяха обработени 568 от общо 668 протокола. В 25 РИК остава да бъдат предадени изборните бумаги единствено от една изборна секция.

Още към 500 секционни комисии предаваха книжата си от изборите в зала Фестивална. Там се одобряват документите от 24 РИК и остават да бъдат обработени към 50 секции.

Очаква се процесът да завърши до час и половина.

Повечето представители на СИК-ове описа, че процесът върви относително бързо и са удовлетворени от организацията. Някои оповестиха за забавяния, само че главните недоволства бяха свързани с превоза - наложило се е да изчакат повече от час, до момента в който бъдат извозени до залата.

Забавянето на обработването на протоколите се дължи на обстоятелството, че изборите се организират " 2 в 1 ", както и поради решението на ЦИК да има 100% контролно преброяване на разписките.

Над 100 са сигналите за нарушавания през вчерашния ден. Те са свързани главно с комплициране на гласоподавателите при упражняването на машинния избор.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР