В цялата страна броят на болните от грип расте. Във

...
В цялата страна броят на болните от грип расте. Във
Коментари Харесай

ВМА отваря грипен кабинет


В цялата страна броят на болните от грип пораства.

Във ВМА откриват специфичен грипен кабинет, когато броят на болните доближи сериозният предел. На 29 и 30 януари Катедрата по инфекциозни заболявания към ВМА ще приема и съветва гратис пациенти със подозрения за грип. Това сподели в Сутрешния блок на Българска национална телевизия доктор Магдалена Баймакова от ВМА.

Идеята е ВМА да бъде оптимално в интерес на популацията по време на пика на грипната зараза в София-град. Кабинетът е незабавен и пациентите не е належащо да минават през персоналния доктор, а по време на акцията могат да дойдат напряко в кабинета. Изисква се обаче авансово записване.

Безплатни съвещания и прегледи за грип и остри респираторни болести ще се правят при лица над 12-годишна възраст.

Прегледите ще се организират от 09:00 до 14:00 ч., в кабинет 108 на Катедра "Инфекциозни заболявания ". За задачата е належащо да бъде направено авансово записване на тел.: 02 / 92 25 989 и 02 / 92 26 125. Не се изисква направление от персоналния доктор.

Грипът е остро инфекциозно заболяване, което се демонстрира с токсикоинфекциозен синдром и изострен трахеит. Основните характерности на грипната зараза са нейната податливост към епидемиологично разпространяване и висока смъртност, обвързвана нормално с разнообразни белодробни затруднения.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР