В цялата Пловдивска област 616 зрелостници се явяват днес на

...
В цялата Пловдивска област 616 зрелостници се явяват днес на
Коментари Харесай

В Пловдивска област: 616 зрелостници на поправка на матурата...

В цялата Пловдивска област 616 зрелостници се явяват през днешния ден на корекция на матурата по български език и литература, а в цялата страна са 7720. 

Заради наводняването на ПГ по ЖПТ " Христо Смирненски " в Карлово МОН сътвори организация за пренасочване на зрелостниците, които трябваше да държат изпита в образователната постройка. 18 от тях ще се явят в други две учебни заведения в града - 12 през днешния ден ще положат държавен зрелостен изпит по БЕЛ в ПГ „ Братя Евлоги и Христо Георгиеви “, а шестима ще се явят утре  на втори ДЗИ по биология в СУ „ Васил Левски “. Осигурени са и квестори.  Началникът на РУО-Пловдив Антоанета Пакова персонално ще спомага за естественото протичане на изпита през днешния ден.

Поправителната сесия започва тази заран в 8,30 ч., като до 29 август ще се проведат общо 41 държавни зрелостни изпита в 667 учебни заведения в цялата страна.

В Пловдивска област заявки са подали 945 зрелостници, а в цяла България са близо 14 000. На поправките се явяват тези, които не са били позволени на минали сесии, по някаква причина са ги пропуснали или пък са получили слаба оценка. С провеждането на изпитите са ангажирани 2920 квестори. 

За втория ДЗИ на следващия ден искащите от региона са 213, а в цяла България - 2401. Те избират сред  24 предмета, в които влизат и другите равнища на непознатите езици. В Пловдивска област най-масова е поправката по британски B2.

В същия ден е и наложителният държавен изпит за придобиване на професионална подготовка (теория на професията), за който заявките са над 2800. От тях 342 са от Пловдивска област.

Матурите по избор са на 29 август. На тях са поискали да се явят 996 зрелостници, от които 95 са от Пловдивско. Те избират сред 15 предмета, изпитите са планувани заран и следобяд. 

Максималният брой точки е 100, от тази година изпитът е изискан при най-малко 30 точки. За тройка към този момент не е задоволително да се отговори вярно единствено на въпросите с избираем отговор, като в същото време е повишен и броят на отворените. 

Зрелостниците би трябвало да носят удостоверението си за допускане и документ за идентичност, да се явят в учебното заведение най-малко 30 минути преди началото и да пишат с черна писалка. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР