В цялата гръцка префектура Лариса продължава наводнението, предизвикано от разливането

...
В цялата гръцка префектура Лариса продължава наводнението, предизвикано от разливането
Коментари Харесай

15 са вече жертвите на наводненията в Гърция

В цялата гръцка префектура Лариса продължава наводнението, провокирано от разливането на река Пеней вследствие на проливните дъждове през предходната седмица.

Самият град претърпя следващата неспокойна нощ, а избавителните екипи извеждаха поданици от кварталите Янули и Неа Смирни, където през вчерашния ден беше подаден сигнал за евакуация, заяви АНА-МПА. Евакуираните се насочват към трите избавителни центъра, основани в Лариса. Властите не престават да построяват насипи и да разполагат помпени станции, с цел да не позволен навлизането на водите на реката в центъра на града.

Снощи в морето беше намерено тялото на още един човек. Той е бил разпознат като 42-годишен мъж, липсващ на 5 септември от региона на Волос. С него броят на жертвите от наводненията доближи до 15. Все още в неопределеност са двама души – двойка от Австрия.

Освен върху жилищата и инфраструктурата огромни са вредите и върху земеделските площи в региона на Лариса, огромна част от които са изцяло наводнени. Областта Тесалия е една от най-плодородните равнини в Гърция и главен селскостопански регион на страната.

Вчера в координационния център на интервенциите в област Тесалия министър председателят на Гърция Кириакос Мицотакис разгласи, че още от през днешния ден се отваря електронната платформа за подаване на заявки за даване на държавна помощ за възобновяване на засегнатите от наводненията. Той даде обещание това да става бързо и с минималната допустима бюрократична процедура, с цел да могат хората да се върнат по домовете си, да посрещнат възстановителните разноски и да възстановят материалните вреди, които са понесли от стихията.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР