В цяла Великобритания се провеждат улични партита като част от

...
В цяла Великобритания се провеждат улични партита като част от
Коментари Харесай

Улични тържества се провеждат в цяла Великобритания по случай коронацията на крал Чарлз III

В цяла Англия се организират улични празненства като част от празненствата по случай коронацията на крал Чарлз Трети, оповестява Ройтерс.

На фона на подиуми на пищност и помпозност Чарлз и брачната половинка му Камила бяха короновани в Уестминстърското абатство в Лондон в събота. Това бе най-голямото церемониално събитие във Англия от 70 години насам, съчетаващо антични обичаи с детайли на модерност.

Кралските особи не са били виждани от появяването си на балкона на Бъкингамския замък след коронацията, само че висшите членове на фамилията ще бъдат на крайници в неделя. По-малкият брат на краля принц Едуард, сестра му принцеса Анна, принцеса Беатрис и принцеса Юджини, дъщерята на другия брат на Чарлз - принц Андрю, ще участват на събития под наслов „ Големият обяд “. Така те се причисляват се към близо 50 000 хиляди улични празненства, които се организират в цялата страна.

Министър-председателят Риши Сунак също ще бъде измежду домакините на обяд за коронацията, като измежду гостите ще бъдат украински фамилии и юношески групи. „ Независимо дали времето е слънчево или дъждовно, хиляди другари и съседи се събират този уикенд, с цел да слагат празнична декорация със знаменца, да налеят чай, и да разрежат тортата на улични празненства и публични събития в цялата страна “, се споделя в изказването му.

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР