В цяла Украйна е обявена мащабна въздушна тревога, след като

...
В цяла Украйна е обявена мащабна въздушна тревога, след като
Коментари Харесай

Русия вдигна във въздуха бойни самолети МиГ-31К, в цяла Украйна е обявена въздушна тревога

В цяла Украйна е оповестена огромна въздушна паника, откакто Русия подвигна във въздуха бойни самолети МиГ-31К, предава " Фокус ".

Към 11:52 часа локално време (съвпада с българското) в цяла Украйна е оповестена въздушна паника.

Тази заран съветските сили нападнаха Украйна с разнообразни типове ракети, изстреляни са крилати ракети от самолети Ту-95МС, както и аеробалистични ракети " Кинжал " от изтребители МиГ-31К.

Военновъздушните сили на украинските въоръжени сили са съобщили за изстрелване на ракети от съветската стратегическа авиация от региона на Каспийско море в 5:32 ч. локално време.

По-късно Военновъздушни сили на Украйна оповестиха и за политане на изтребител МиГ-31К от летище " Саваслейка " в региона на Нижни Новгород, а по-късно и за политане на още няколко МиГ-31К. Изстреляни са аеробалистични ракети " Кинжал ", съгласно известията.

Ракети " Кинжал " са изстреляни в посока Днепър, Киев, Ровно, Кривой Рог.

Изстреляни са и ракети Х-31П в посока Бериславски регион на Херсонска област.

Според посочената информация, тази нощ руснаците са употребявали 6 самолета Ту-95МС, 6 самолета Ту-22М3, 5 самолета МиГ-31К, самолети Су-34/Су-35 и са изстреляли балистика от Крим.

В отговор на съветските офанзиви Полша е вдигнала бойни самолети във въздуха, оповестява РБК-Украйна, като се базира на известие от оперативното командване на въоръжените сили на Полша в " Екс " (бивш Twitter).

Както е маркирано, " авиацията на Полша и нейните съдружници беше привлечена предвид на нарасналата интензивност на далекобойната авиация на Руската федерация, обвързвана с желанието да нанесе удар по територията на Украйна ".

Почти три часа след утринния ракетен обстрел над Украйна оперативното командване на полските въоръжени сили показва, че авиацията се е върнала към общоприети интервенции на фона на понижена опасност.

" Полската войска непрекъснато следи обстановката на територията на Украйна и остава в непрекъсната подготвеност да подсигурява сигурността на въздушното пространство на Полша ", се показва в известието.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР