В цяла Франция ще се проведат масови протести срещу високия

...
В цяла Франция ще се проведат масови протести срещу високия
Коментари Харесай

Франция също излиза на протест срещу цените на горивата

В цяла Франция ще се проведат всеобщи митинги против високия растеж на цените на бензина и дизела. Негови уредници са профсъюзите и политическите партии, някои от които считат да се присъденият към демонстрациите. Те се проведоха през обществените мрежи, съобщи ТАСС.
Първите акции ще стартират още в 5 часа сутринта. Общият им брой ще надвиши 1500.
Ще бъдат блокирани основите пътни автомагистрали на страната, в редица места популацията счита да блокира и достъпа до бензиностанциите и намиращите се отвън градовете супермаркети.
В Париж стачкуващите ще се съберат на площад Майо в покрайнините, с цел да стартират дейности с блокирането на околовръстния път " Переферик ".
След това те възнамеряват да спрат придвижването по доста водещи булеварди на града и да проведат манифестация пред Елисейския замък. Не е изключено да бъдат блокирани и методите към летище Руаси-Шарл де Гол.
Макар последните седмици цените на бензина започнаха последователно да падат, съгласно телевизия Бе еф ем покачването им от началото на годината доближи 7,5% за бензина и към 15% за дизела.
Това докара и до внезапното нарастване на разноските за милиони французи. Като цяло заради повдигането на цените от началото на годината разноските на френските фамилии ще набъбнат със 100-225 евро месечно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР