В цяла Европа мерките за сигурност са повишени заради празничните

...
В цяла Европа мерките за сигурност са повишени заради празничните
Коментари Харесай

Засилени мерки за сигурност в цяла Европа по празниците

В цяла Европа ограниченията за сигурност са нараснали поради празничните дни.

Френското държавно управление е осигурило близо 100 000 служители на реда и военни за празничния сезон , осведоми АП.

Мерките за сигурност идват от опасения от екстремистки набези.

Допълнителната сигурност ще се концентрира върху коледните пазари , комерсиалните центрове, религиозните здания, публичния превоз и туристическите обекти.

 Германия ускорява ограниченията за сигурност по коледните базари
Германия ускорява ограниченията за сигурност по коледните базари

Във вторник се навършва 1 година от нещастието на коледния базар в Берлин

Позовавайки се на " към момента нарасналата терористична опасност " , Министерството на вътрешните работи на Франция съобщи в изказване, че 97 000 чиновници на силите за сигурност са мобилизирани в неделя и понеделник.

Тази година и коледните базари в Германия са с по-строги мери за сигурност. Поставени са и бетонни бариери, с цел да защитят посетителите на базарите при възможен случай , оповестява Xinhua.

Министерството на вътрешните работи на Италия също разпореди на всички правоприлагащи органи да засилят контрола на публичните места , където се чака събирането на тълпи. Засилени са ограниченията за сигурност на площади, църкви, монументи и пазари навън.

 Намериха патрони до коледен базар в Берлин
Намериха патрони до коледен базар в Берлин

В под земята гараж в региона на замъка Шарлотенбург...

Властите са по-бдителни и са засилени инспекциите на летищата, пристанищата, гарите, автомагистралите и публичния превоз.

Австрия е намерила креативен метод при обезпечаването на сигурността на празнуващите. При усилването на защитата на добре познатия коледен базар на " Кристмаркт ", бетонните плочи, сложени с цел да покачат сигурността , са опаковани като коледни дарове. На входовете на пазара пък има съществено полицейско наличие.

 Шофьор гази пешеходци в Италия
Шофьор гази пешеходци в Италия

Инцидентът е станал в град Сондрио

И във Англия сигурността беше засилена . Извършват се инспекции на персонални движимости в публични здания , осведоми английското издание Metro. Засилените ограничения за сигурност идват вследствие на петте терористични офанзиви, които засегнаха Англия тази година .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР