В цяла Европа има недостиг на кадри в сферата на

...
В цяла Европа има недостиг на кадри в сферата на
Коментари Харесай

В Европа има недостиг на кадри в сферата на социалните услуги


В цяла Европа има дефицит на фрагменти в областта на обществените услуги и една от аргументите е, че заплащането е ниско, сподели през днешния ден президентът на Европейската асоциация на доставчиците на обществени услуги (EASPD) Джим Кроу. Той е посетител на Националния конгрес с интернационално присъединяване „ 25 година визия за по-добър живот “, който се организира в комплекс „ Златни пясъци “ край Варна.

Срещата събира да едно място представители на държавни институции, общини, обществено виновни работодатели, снабдители на услуги, ръководители и екипи за услуги, неправителствени организации.

В Европа има разнообразни модели за поощряване на работодателите да наемат хора с увреждания, добави Кроу, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му в някои от страните се ползва правилото на установяване на квоти за чиновници с подобен вид проблеми. Честно би трябвало да си кажем обаче, че множеството работодатели избират да платят санкциите, вместо да назначават хора с увреждания, тъй като са нужни старания да се приспособяват работните места и да се трансформира динамичността във компанията. Кроу посочи, че това е повода да се търсят разновидности по-скоро за стимулиране на работодателите да се ангажират повече обществено, а не да бъдат глобени.

Експертите в Агенциите по заетостта и в организациите, които се занимават с наемане на служащи, би трябвало да имат знанията и уменията да работят с хора с увреждания, да са подготвени, добави Кроу. Той уточни, че Европейска комисия има Стратегия за хората с увреждания, която окуражава работодателите да бъдат безпристрастни, когато търсят чиновници. По думите му обаче Комисията се лимитира да дава насоки и модели и ще е мъчно да се доближи до единно законодателство, защото националната политика в областта на заетостта на хората с увреждания е решение на всяка обособена страна от Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР