В цяла Европа хората вече наблюдават облекчаване на мерките за

...
В цяла Европа хората вече наблюдават облекчаване на мерките за
Коментари Харесай

Европа предпазливо се отблокира и навлиза в нова нормалност

В цяла Европа хората към този момент следят облекчение на ограниченията за блокиране, бизнесът се отваря още веднъж и децата стартират да се връщат на учебно заведение . Ето по какъв начин европейците излизат от живота в режим на обсада към " нова нормалност " на фона на страховете от втора коронавирусна вълна, пишат БиБиСи и ЕрЕфАй.

Испания

51% от испанците още веднъж ще могат да се насладят на откритите тераси на питейни заведения и заведения за хранене, въпреки и с стеснен потенциал, и да се срещнат със семейство или другари в събирания до 10 души.

Футболният тим на Реал Мадрид възобнови тренировките този понеделник, следвайки ФК Барселона, който стартира да тренира още веднъж предишния петък.

Въпреки това градовете Мадрид и Барселона, мощно наранени от Ковид-19 са изключени от облекчаването на страната, като са остават под строги ограничавания.

Училищата в Испания няма да се отворят още веднъж до септември, кината и театрите също остават затворени.

Италия

Жителите към този момент могат да се придвижват, като офисите и фабриките са отворени предходната седмица. Магазини, музеи, църкви и библиотеки ще отворят още веднъж на 18 май.

Баровете и заведенията за хранене ще стартират да работят още веднъж от юни, макар че учебните заведения ще останат затворени до септември.

Маски би трябвало да се носят в публичния превоз и да се съблюдава обществена отдалеченост и в парковете.

Германия

Отделни немски райони взимат свои лични решения по отношение на изхода си от блокиране.

Кафенета и ресторант са отворени още веднъж в североизточния район Мекленбург-Западна Померания, като някои други ще последват образеца в идващите дни и седмици.

Повечето магазини към този момент са отворени, като децата постепенно се връщат на учебно заведение. Футболните мачове в Бундеслигата също се възобновяват, само че огромни събития като фестивали са неразрешени до края на лятото.

Местните ще вкарат още веднъж ограничавания, в случай че в тяхната зона записват повече от 50 нови инфекции на 100 000 поданици за седмица.

Белгия

Повечето компании отвориха в понеделник, в това число магазини, които не са от първа нужда, а учебните заведения ще отворят на 18 май - само че не повече от 10 деца ще бъдат допускани във всяка класна стая.

Кафенетата, заведенията за хранене и питейните заведения би трябвало да останат затворени. В централен Брюксел ще има ограничавания на скоростта на колите с приоритет към велосипедисти и пешеходци.

Холандия

Основните учебни заведения и ясли отчасти отвориха в понеделник. Шофьорските учебни заведения, фризьорските салони, физиотерапевтите и библиотеките също се завръщат, въпреки и да съществуват ограничения за обществено разграничаване.

Швейцария

Основните и междинните учебни заведения отвориха още веднъж понеделник с лимитирани часове. Ресторанти, музеи и книжарници също започнаха работа още веднъж, само че срещи на повече от петима души остават неразрешени.

Гърция

Докато книжарниците и фризьорските салони към този момент са отворени от седмица, други магазини стартират от понеделник.

Археологическите обекти ще бъдат отворени на 18 май, като музеите ще бъдат отворени още веднъж в средата на юни. Премахването на ограниченията за блокиране на мигрантските лагери е отсрочено за 21 май.

Хърватия

Откритите пространства в питейни заведения и заведения за хранене се отвориха в понеделник и към този момент са позволени събирания до 10 души. Училищата възобновяват активност на доброволна основа.

Дания

Търговските центрове още веднъж отвориха в понеделник, откакто началните учебни заведения бяха отворени предишния месец. Средните учебни заведения би трябвало да започант работа на 18 май.

Норвегия

Всички учебни заведения се отварят в понеделник, макар че питейните заведения и културните центрове остават затворени до юни.

Исландия

Университетите, музеите и фризьорските салони са отворени от предходната седмица.

Финландия

Училищата ще възобновят активност на 14 май.
 Пристигащите от Франция без карантина в Обединеното кралство
Пристигащите от Франция без карантина в Обединеното кралство

Двете страни " работят дружно при предприемането на подобаващи ограничения за границата "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР