В цяла Европа блокираха лекарства, използвани за лечение на артериална

...
В цяла Европа блокираха лекарства, използвани за лечение на артериална
Коментари Харесай

Блокираха лекарства за хипертония и сърдечна недостатъчност в цяла Европа заради вероятен канцероген

В цяла Европа блокираха медикаменти, употребявани за лекуване на артериална хипертония, неотдавнашен миокарден инфаркт и сърдечна непълнота.

Причината – смес в дейното вещество валсартан, който се класифицира като евентуален канцероген, оповестиха от Изпълнителната организация по медикаментите.

Активното вещество е доставено в Европейски Съюз от Zhejiang Huahai Pharmaceuticals и е създадено в Китай.

Европейската организация по медикаментите и националните способени органи работят взаимно, с цел да проучат степента на замърсяване с примеса NDMA при лекарствените артикули, съдържащи валсартан, и вероятното им влияние върху пациентите, които ги одобряват.

Допълнителна информация за това изследване ще бъде направена обществено притежание, незабавно откакто бъде разполагаем, се споделя в формалното известие.

Блокираните у нас лекарствени артикули са 62. Можете да видите цялостния лист тук:

На българския фармацевтичен пазар има доста други лечебни други възможности, съдържащи ангиотензин-II-рецепторни антагонисти, прецизират от Изпълнителната организация по медикаментите.

Оттам допълват, че единствено някои лекарствени артикули, съдържащи валсартан, са повлияни от блокирането.

– Пациентите, приемащи лекарствени артикули, съдържащи валсартан, които имат въпроси по отношение на засегнатите медикаменти, би трябвало да се свържат с фармацевт и лекуващия им доктор.

– Валсартан е ангиотензин-II-рецептор антагонист, употребен за лекуване на артериална хипертония, неотдавнашен миокарден инфаркт и сърдечна непълнота. Той се предлага на фармацевтичния пазар независимо или в композиция с други дейни субстанции.

Примесът N-нитрозодиметиламин (NDMA) се класифицира като евентуален канцероген.

Проучването от страна на Zhejiang Huahai демонстрира, че съществуването на NDMA е обвързвано с промени в индустриалния развой, въведени през 2012 година Това не е обвързвано с открити нарушавания при спазването на разпоредбите за добра индустриална процедура (GMP) и не е известно други дейни субстанции от тази компания да са наранени.

Zhejiang Huahai е докладвала за тези примеси на производителите на крайните лекарствени артикули в Европейския съюз, които употребяват дейното вещество валсартан, с цел да създават лекарствени артикули с валсартан, които от своя страна оповестиха за това на регулаторните органи в Европейски Съюз.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР