В цяла България се провеждат митинги и шествия в подкрепа

...
В цяла България се провеждат митинги и шествия в подкрепа
Коментари Харесай

Георги Ганев : Изведнъж Румен Радев остана и без хляба, и без ножа

В цяла България се организират манифестации и шествия в поддръжка на момичето с 400 шева и строшен нос - жертва на Георги Георгиев от Стара Загора.

" Трудно през днешния ден може да се приказва по друга тематика в България, макар че желая да почета паметта на господин Иван Нейков, който ненадейно и трагично ни напусна. Но това, което се случва в цялата страна, е, че българската правосъдна система би трябвало да си промени стандарта, тъй като българското общество към този момент не е готово да понася сходни настъпления на принуждение, каквото имаме в този случай. Българските правосъдни стандарти би трябвало да се трансформират, а точно към малко по-строго отнасяне на опцията някой принудител да направи това, което се случи в Стара Загора ", каза депутатът от " " - Демократична България (ПП-ДБ) Георги Ганев в студиото на " Денят ON AIR ".

По думите му Бюджет 2023 не е раздут.

" Странното беше, че това, което се случи в бюджетна комисия, беше стесняване на приходните ограничения. Никой не оферираше кой знае какъв брой големи нараствания на разноски, макар че имаше такива претенции, само че те бяха включени относително органично, без каквото и да било съвършенство в плана на бюджет ", добави Ганев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че не може да има нарастване на заплатите на всички протестиращи.

" В Национален статистически институт, в Агенцията за обществено подкрепяне не получиха нарастване, да се надяваме, че това ще може да стане с естествения бюджет за 2024 година. Но тези увеличени заплати към този момент са заложени и е обикновено да се извършват. За нарастванията, в случай, че парите по ПВУ дойдат, всички салда на бюджета са разчетени в 3-процентния недостиг, така че тези увеличени заплати ще дойдат по линия на увеличени доходи от директни и косвени налози ", разясни националният представител.

Ганев разкри, че събираемостта на налозите върви доста по-добре от предстоящото.

" Няма заплаха от дупка в бюджета, има заложени запаси да се реагира. Изискването за 3-процентен недостиг не е условие за Еврозоната, а е в българския закон за обществените финанси. Никой няма никакви подозрения при какъв курс ще стане превалутирането, няма някой, който да спекулира с този курс. Дали ще има инфлация, която ще се дължи на еврото - отговорът на този въпрос е " Не ". Страхът с инфлацията е насаждан изкуствено ", безапелационен е гостът.

Според депутата от ПП-ДБ е нужна акция за това какво може да чакат българските жители от Еврозоната и за паралелното съществуване на цените.

" Това държавно управление свърши няколко много значими работи, една от които беше този бюджет. То би трябвало да работи по идващия бюджет неотложно. Има работа по преустановяване на това, което ние постоянно сме считали за порочно - пътищата. Говорим и за градеж, и за главните поправки. Новите поръчки би трябвало да бъдат направени по верния метод и да бъдат извоювани от най-хубавите, които ще дадат най-много качество при най-малко допустима цена ", добави Георги Ганев.

Той счита, че въпросът са националния ни празник е " същински добър въпрос " за референдум.

" Ще е фрапантно, в случай че президентът  ни похвали за нещо. Хич не ни харесва. Всичко беше в него - и ножът, и хлябът, само че внезапно остана и без двете. Заради това не му харесва. Поне от 2 месеца насам не третирам президента като сериозен политически представител, не считам, че неговите тези са същински съществени, като изключим някои неща - взе вярно отношение по случая в Стара Загора ", сподели още депутатът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР