В ЦИК все още няма обобщена информация дали всички секции

...
В ЦИК все още няма обобщена информация дали всички секции
Коментари Харесай

ЦИК все още няма информация дали всички секции са отворени и дали машините работят

В ЦИК към момента няма систематизирана информация дали всички секции са отворени и дали всички машини през днешния ден работят безпроблемно. В този час стартира първото съвещание на ЦИК за деня.

За разлика от първия тур, през днешния ден гласуваме по желание с машини или с хартиени бюлетини в общо 7250 секции в цялата страна. Машинен избор ще има в 5895 секции, откакто през вчерашния ден една машина излезе отвън строя по механически аргументи, а други две бяха пренесени в други секции без защитата на Министерство на вътрешните работи.

Очаква се ЦИК да даде повече информация след почналото в 08.00 часа първо съвещание на комисията за началото на изборния през днешния ден и дали всички машини в изборните секции работят без проблематично.

От " Силена Норма " показаха опасенията си, че ролките хартия не дават отговор на условията за тези машини и могат да ги повредят.

Очаква се и информация дали ще се наложи зареждане с ток с генератори в тези обитаеми места в смолянско, сякаш става въпрос за единствено едно, където електричеството беше спряно през вчерашния ден поради бурята и дали и там е почнал изборният ден. При всички случаи обаче машините имат акумулатори. Те могат да работят първоначално и без зареждане.

В ЦИК към момента няма систематизирана информация и дали всички секции са отворени. Има обаче много заменени членове на секционни комисии, стана ясно още през вчерашния ден.

В деня за размисъл имаше подадени сигнали в Комисията за предизборна пропаганда в обществените мрежи, само че в такива случаи ЦИК няма пълномощия да се произнесе.

След повторното въвеждане на данните от протоколите на Секционните изборни комисии в ЦИК за първия и сравняването им с данните от протоколите, въведени в Общинските изборни комисии, и разбор на несъответствията, ЦИК установи разлики.

Според тях има смяна в имената на определени общински съветници от една политическа мощ в няколко обитаеми места поради броя на преференциите.

Това са Благоевград, Златарица, Брусарци, Вълчидръм, Пазарджик, Долни Дъбник, Завет. В още няколко общини общински съветници са получили идентичен брой преференции, за които редът им в листата ще се дефинира посредством чоп. Установените неточности са върнати назад в Общинските изборни комисии.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР