В цифровата ера най-трудният въпрос е да се овладее развитието

...
В цифровата ера най-трудният въпрос е да се овладее развитието
Коментари Харесай

Мария Габриел: Важно е всеки да може да ползва технологиите

В цифровата епоха най-трудният въпрос е да се овладее развиването на технологиите по този начин, че те да бъдат напълно в услуга на хората. Това съобщи еврокомисарят за по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел на среща с с кардинал Пиетро Паролин - държавен секретар на Ватикана и монсеньор Пол Галахър - министърнавъншнитеработииватиканскисекретар за връзките с страните, заяви Европейската комисия.

 © Европейска комисияМария Габриел, еврокомисар по цифровата стопанска система и общество: Убедена съм, че сме виновни пред идващите генерации по отношение на способността да изградим цифрово бъдеще, което слага хората в центъра и почита тяхното достолепие. Важно е всеки да може да употребява новите технологии в всекидневието си и да съхраним опциите за нововъведения в интерес на индивида, само че и да продължим да работим за минимизиране на рисковете. Етичните правила в развиването на изкуствения разсъдък, медийната просветеност, битката с подправените вести, противозаконното наличие и езика на омразата са области, по които можем да надградим съдействието ни със Светия Престол.
Комисарят открои също културата и образованието като основни детайли на европейския метод към цифровизацията. " Радвам се, че съдействието ни сред Ватиканската апостолическа библиотека и европейската цифрова платформа за културно завещание Европеана докара до цифровизирането на 199 ръкописа на Ватиканската библиотека.

Мария Габриел насочи покана към членовете на Светия Престол за последваща среща в Брюксел, където да продължат детайлно диалозите за сферите на бъдещото съдействие.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР