В централния град на Газа Дейр ал-Бала палестинците се опитват

...
В централния град на Газа Дейр ал-Бала палестинците се опитват
Коментари Харесай

Жители в Газа продават ток, създаден от соларни панели

В централния град на Газа Дейр ал-Бала палестинците се пробват да намерят способи да избегнат дългият интервал без електричество. Жителите споделят, че разчитат напълно на слънчеви панели. Тези, които разполагат с тях, в този момент оферират против скромна сума да зареждат мобилните телефони и захранващите акумулатори на своите съграждани. 

 
Искаме да им осигурим сила, с цел да може хората да зареждат телефоните си. Иначе когато става въпрос за опцията изобщо да зареждат устройствата си, виждате, че няма електричество и ситуацията е доста неприятно.
Висам Гбайн, притежател на план за зареждане на слънчеви панели

Али Гбайн, родственик на Висам, който работи на щанда дружно с него, споделя, че доста палестинци, избягали от други елементи на Газа, се затрудняват да ревизират положението и местонахождението на техните близки и другари, които са останали. И двамата с Висам са разселени от северната част на Газа и са избягали в Дейр ал-Бала. 
От първия ден на войната въобще няма електричество. Преди то идваше за към осем часа дневно и ние можехме да си подпомогнем. Но през днешния ден ситуацията е доста неприятно. А още по-лошото е, че ни е мъчно да зареждаме телефоните на всички, тъй като има прекалено много напор. Това, с което се сблъскваме, е ненормално.
Али Гбайн, гражданин на Дейр ал-Бала

Преди спора жителите на анклава разчитаха на Израел за електричество и гориво, което даже тогава правеше съществуването на сила за палестинците нестабилно. Газа разполага с една електроцентрала, която отваря през 2002 година и е с потенциал от 140 мегавата. Проучванията сочат, че действителните потребности на Газа от електрическа енергия в действителност са близо 400 до 500 мегавата, което значи, че жителите на анклава постоянно са се сблъсквали с дефицит.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР