В централната градска част на Трявна е започнало поставянето на

...
В централната градска част на Трявна е започнало поставянето на
Коментари Харесай

В Трявна поставят великденската украса и почистват улиците

В централната градска част на Трявна е почнало слагането на великденска декорация. Големи пъстри яйца има в зелените площи пред постройката на общинска администрация, а пролетното зацветяване - с обособени кътове, алеи и градинки, към този момент е приключило. Това оповестиха от пресцентъра на общината.

Поставена е и огромната арка при започване на градската пешеходна зона. Конструкцията е обгърната с цветен плат, а по дължината ѝ са сложени боядисани яйца, великденски гнезда и зайчета. Празничната декорация е направена от чиновници в градските обществени услуги, прецизираха от общината. През идващите дни чиновниците от обществените услуги ще украсят празнично една от трите магнолии на площада пред читалището “Пенчо Славейков 1871”. Те приготвят слагането на огромна празнична кошница с боядисани яйца, великденски зайци и пиленца в парка пред Районния съд, както и монтирането на пъстър великденски венец.

Заедно с слагането на великденската декорация продължава и работата по пролетното разчистване на Трявна. Общинските чиновници към този момент са измели и измили основната улица - от спортния комплекс “Ангел Кънчев” до квартал “Божковци”, а през идната седмица не престават с улиците в централната градска част на Трявна и жилищните квартали. Паралелно с това е почнала и поддръжката на зелените площи, като до момента са окосени пространствата към храмовете “Св. Архангел Михаил”, “Св. Георги” и по основните улици “Ангел Кънчев” и “Васил Левски”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР