В централната част на Монтана, в четвъртък сутринта, 16 март

...
В централната част на Монтана, в четвъртък сутринта, 16 март
Коментари Харесай

НЛО деактивирало 16 ядрени ракети в американски силози ВИДЕО

В централната част на Монтана, в четвъртък сутринта, 16 март 1967 година, екипаж на нуклеарна ракета E-Flight е бил подземен в Центъра за ръководство на полета Echo (FCC) в укрепен бункер. По време на ранната заран имало няколко известия от патрули за сигурност, че са виждали НЛО.

Мистерията бе обсъждана в детайли в шоу на именития водещ на CNN Лари Кинг още през лятото на 2008 година и ето какво се разбра тогава.

НЛО бил видян тъкмо над една от пусковите установки E-Flight (LF) над мината. Оказало се, че най-малко един чиновник на полицията за сигурност е бил толкоз изплашен от тази среща, че в никакъв случай не се е върнал в службата за сигурност.

След известно време заместник-командирът на екипажа (DMCCC), първи лейтенант, уведомил командира на екипажа (MCCC), капитана, за положението на ракетите в силозите, когато прозвучала алармата. През идващите 30 секунди всичките 10 от техните ракети издали доклад за положението „ No-Go “ на таблото. Една по една, всяка ракета станала неработеща.

От този миг нататък, както го разказва някогашен ракетчик: "Целият пъкъл се разпадна! На фона на многото позвънявания до електронното табло. Въпросът бил усложнен от обстоятелството, че същото събитие се случи на различен запалител същата заран (6 ракети бяха деактивирани).


В този случай имаме заключване на стратегически нуклеарни ракети, съвпадащо с наблюдението на НЛО над ракетен силоз! Това бяха ракети, изгубени за системата за нуклеарно въздържане на Съединени американски щати. "

Робърт Салас, който отговарял тази заран, споделя: „ Доколкото си припомням, до момента в който бях на поста заместник-командир на ракетен военен екипаж подземен в LSS, в утринните часове на 16 март 1967 година, получих позвъняване от сержанта, отговарящ за сигурността на оборудването.

Той сподели, че и други охранители са следили неидентифицирани летящи обекти в непосредствена непосредственост, които няколко пъти са прелитали над силозите, пазещи ракетите. По това време той можел да ги опише единствено като „ светлини “.

Няколко минути по-късно сержантът се обади още веднъж. Сега той бе угрижен и смутен, казвайки, че НЛО витае тъкмо пред предната врата. Заповядах му да пази оградената зона. Докато разговаряхме, той трябваше да си тръгне, тъй като един от пазачите се доближил до НЛО и бил ранен.

Веднага разсъниха командира си, който си почиваше и започнах да рапортувам за телефонните диалози. Веднага нашите ракети започнаха бързо да минават от положение на „ паника “ в положение „ без изстрелване “. До ракетите е бил изпратен някакъв сигнал, който ги карал да излязат от подготвеност.

След като рапортувах за този случай на командния пункт, се обадих на защитата. Той сподели, че индивидът, който се е доближил до НЛО, не е потърпевш съществено, а е евакуиран до базата с хеликоптер. Вече горе, приказвах непосредствено на пазача за НЛО.

Той добави, че НЛО имало червен искра и форма на чинийка. Той повтори, че е тъкмо пред портата и плава тихо.

Изпратихме патрул за сигурност, с цел да проверим нашите системи след прекъсването и те оповестиха, че са видели друго НЛО по време на този патрул. Те също изгубиха радиовръзка с нас незабавно след отчета за НЛО.

По-късно същата заран бяхме сменени от нашия постоянен заместващ екипаж. Ракетите към момента не са били Привезени в бойна подготвеност от екипите за поддръжка на място.

Отново НЛО бяха видяни от личния състав по сигурността по време или към момента на прекъсването на стратегическите ракети Minuteman. "

Извършено било задълбочено следствие на случая. Пълномащабни полеви и лабораторни проби били извършени в завода на Boeing в Сиатъл. Както разкритите документи за стратегическо ракетно крило, по този начин и изявленията с инженери на Boeing, които провели проби след следствие на случая, удостоверяват, че в никакъв случай не е била открита причина за прекъсването на ракетите.

Най-много, което можело да се направи, било да се възпроизведат резултатите посредством непосредствено инжектиране на 10-волтов подтик в линията за данни. Един от изводите бил, че единственият метод да се направи това отвън екранираната система е посредством електромагнитен подтик от незнаен източник.

По време на събитията от тази заран през 1967 година НЛО били видяни от чиновници по сигурността в източната част въз основата и един в северната част, както и от други чиновници по сигурността в западната страна. Тези наблюдения били обявени от обособени екипи за сигурност едновременно, когато стратегическите ракети Minuteman били спрени на двата обекта.

Американските военновъздушни сили потвърдиха, че всички ракети Echo са били изключени за секунди, една след друга, и че в никакъв случай не е открита причина.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР