В централна градска част дейностите по ремонт и подмяна на

...
В централна градска част дейностите по ремонт и подмяна на
Коментари Харесай

Напредва ремонтът на улица в сърцето на Пловдив

В централна градска част дейностите по ремонт и замяна на паважната и тротоарна настилка текат интензивно. До края на 2017 година районният кмет чака първият стадий от стартиралите строително-ремонтни действия на ул. " Йосиф Шнитер " да завърши. Те включват полагане на настилка на южния тротоар и на самата улица. 
През 2018 година планът продължава с втори стадий: слагане на каменни бордюри на северния тротоар, алея с растителни типове, подобаващи за размерите и разположението на улицата и ново осветяване. 
" Старите дървета, които са рискови за минувачи и моторни транспортни средства, ще бъдат отстранени. Кореновата им система е толкоз огромна, че пречи на прекосяването. Новата алея ще бъде естетична и по едно и също време с това ще обезпечи достъп на пенсионери, майки с колички и инвалиди. ", прецизира зам.-кметът инж. Тошо Пашов. 
Районната администрация припомня, че ул. " Йосиф Шнитер " имаше за настилка плочи, които не устояха придвижването на МПС-та по нея. След като EVN разкопа остарялата настилка за пробутване на топлопровод, районната администрация употребява случая, с цел да я приведе във тип, отговарящ на достоверността на улицата. " Жалбите от жители бяха многочислени ", споделя райкметът Стаменов. Проектът възлиза на стойност 40 000 лева и е напълно съгласуван с настоящия регулационен проект на Община Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР