В централата на ООН днес се открива 76-ата годишна сесия

...
В централата на ООН днес се открива 76-ата годишна сесия
Коментари Харесай

В Ню Йорк започва 76-ата годишна сесия на Общото събрание на ООН

В централата на Организация на обединените нации през днешния ден се открива 76-ата годишна сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

За разлика от предходната година, когато юбилейната 75-а сесия протече във виртуален формат поради коронавирусната пандемия, тази година сесията е в разбъркан формат. Някои водачи ще бъдат в залата в Ню Йорк, а други ще се включат онлайн с авансово записани послания.

Заради пандемията обаче сесията протича при известни ограничавания. В централата на Организация на обединените нации делегатите на страните участнички в сесията би трябвало да са не повече от 7 души. А в залата, в която тече самата сесия, делегациите са сведени до 4 души. Изискват се също документ за имунизация против ковид и негативни проби.

Най-важната част от сесията ще е в седмицата от 21 до 27 септември, когато са общополитическите диспути на високо ниво. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще произнесе тирада на 21 септември, съобщи Ройтерс, като цитира изказване на Белия дом.

Очаква се на годишната среща на водачите да участват персонално 104 държавни и държавни ръководители. Сред тях ще бъдат както Байдън, по този начин и йорданският крал Абдула, президентите на Бразилия и Венецуела, палестинският им сътрудник Махмуд Абас и министър председателите на Израел, Япония, Индия и Англия. Много дипломати и водачи се оплакват, че виртуалните срещи не могат да заменят персоналните срещи наживо, на четири очи или в групи, целящи превъзмогване на световните провокации и рецесии, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР