В Центъра за защита на природата и животните в Добрич

...
В Центъра за защита на природата и животните в Добрич
Коментари Харесай

В зоопарка в Добрич - мецаната Берна и мечокът Костадин се унасят в зимен сън

В Центъра за отбрана на природата и животните в Добрич - без да дочакат първия сняг, мецаната Берна и мечокът Костадин се унасят в зимен сън, заяви на Българска телеграфна агенция шефът на зоопарка Християн Христов. По думите му и двете мечки от няколко дни са се прибрали в бърлогите си и към този момент са се отдали на дългата отмора.

Животните са доста добре готови за зимния сезон, наедрели са, а Берна има и характерна гърбица от насъбрани мастни тъкани след усиленото поддържане с риба, конско и свинско месо, мед, орехи, разяснява шефът на зооцентъра.

През декември Берна, която идва от зоопарка в швейцарския град Берн, ще навърши дванадесет години, само че евентуално за следващ път ще пропусне рождения си ден и ще го отпразнува през пролетта, когато се разсъни. Берна и Коцето разполагат в Добрич с огромен мечешки дом с двор от няколко декара и басейн.

В очакване на зимата към този момент сме прибрали на топло потърпевши щъркели, които не можаха да отлетят на юг, прибавя Християн Христов. Зазимено е и езерото с костенурките.

След замяна на животни с други зоопаркове зимата в Добрич ще посрещнат нови жители - сребърни фазани, китайска дървесна патица, още едно женско манду. Семейството на редките птици ему, което ще прекара множеството време навън, навлиза в брачни игри и в зоопарка ще чакат да се излюпят нови пиленца.

За идващите студенти месеци Центърът за отбрана на природата и животните е обезпечен с царевица, фураж, сено, само че донори могат да създадат жест към неговите над 300 жители като дават и семена, месо и други артикули, моли шефът на зоопарка.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР