В Центъра за видеонаблюдение има 600 камери - в реално

...
В Центъра за видеонаблюдение има 600 камери - в реално
Коментари Харесай

Могат ли общинските камери да съдействат в борбата срещу нарушенията на пътя?

" В Центъра за видеонаблюдение има 600 камери - в действително време ги виждат както нашите специалисти, по този начин и полицията. Има директна връзка в полицията с всички камери, тъй че да могат и те да употребяват цялата наша инфраструктура, с цел да насочват патрули, екипи, когато е належащо ", съобщи в " Денят стартира " Георги Георгиев, ръководител на СОС

По думите му през днешния ден парламентарната комисия ще прегледа законопроекта, направен от депутати от ГЕРБ още през октомври предходната година.

" Очевидно българските общини имат доста по-развита конструкция, с цел да могат да наблюдават за нарушаванията на пътя, само че нямаме право да вършим нищо - т.е. да постановяваме наказания и да реализираме надзор. На полицията в София е даден директен достъп в действително време и до данните на 32-те скоростни табла. Те демонстрират в кои часове на кои места има гонки, има превишение на скоростта, само че от общината нямат право да глобяват, единствено събират информация ", сподели още Георги Георгиев.

Вижте още във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР