В центъра на всичко бе докладът, изготвен от подразделение на

...
В центъра на всичко бе докладът, изготвен от подразделение на
Коментари Харесай

Няма данни за контрабандни цигари свързани с Булгартабак

В центъра на всичко бе отчетът, направен от поделение на турското министерство на вътрешните работи. Той бе изпратен на вниманието на основния прокурор от вътрешния министър на България, сподели Цацаров. Създаден е от турски служби, които са част от турското министерство на вътрешните работи. Чрез ДАНС в границите на инспекцията, прокуратурата е изисквала информация какво е естеството на този отчет, кой го е основал, какви са задачите и защо е употребен, дали е послужил за основа за следствие в турската страна.

"Наблюдаващият прокурор е отказал да образува досъдебно произвеждане, на процедура няма данни за закононарушение ", съобщи Сотир Цацаров пред публицисти в Народното събрание.

Това е станало след изискана информация от турските специфични служби, които са част от тяхното Министерство на вътрешните работи, както и от ДАНС.

Изискани са информации от Гранична полиция и Агенция Митници, добави Цацаров.

"Отговорът от подразделението на турското Министерство на вътрешните работи гласи, че отчетът има изчерпателен темперамент и е предопределен за задачите на предварителна защита на контрабандата, като е бил показан пред Интерпол. Турската страна ни уведомява също по този начин, че установените дейности на контрабанда на цигари, тези дейности касаят цигари със съответни марки без в тях да се твърди, че производителят е "БТ " или те са резултат на незаконно произвеждане. Най-важното е, че не са подхванати каквито и да е наказателни следствия и преследвания ", акцентира Цацаров.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР