В центъра на Вечния град, на метри от площад Испания,

...
В центъра на Вечния град, на метри от площад Испания,
Коментари Харесай

Детски рисунки на български шевици грейнаха в сърцето на Рим

В центъра на Вечния град, на метри от площад „ Испания ”, изложба „ България ” означи по този метод Деня на българските будители. Изложбата от 75 произведения притегли освен българската общественост в италианската столица, само че и голям брой римляни и задгранични туристи, запленени от слънчевата атмосфера и пъстрите багри в залата.

Идеята „ Моята бродирана българска риза ” е на учебно заведение „ АзБуки ” и се реализира под формата на конкурс за детски рисунки по тази тематика, а главен мотор на организацията е шефът на учебното заведение, госпожа Мариола Георгиева. Конкурсът се организира шеста година и разширявайки последователно периметъра си, включва картини и декоративни предмети, основани от възпитаници в българските учебни заведения по света и в България.

Освен премиите за отличените дребни художници, всяко дете, взело участие в състезанието, получава като подарък по една българска книга.

Но състезанието не се лимитира с поощряване на гения на българчетата по света. Тръгвайки от концепцията да развие креативните заложби на българските възпитаници, да...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР