В центъра на Москва в паркирана кола бе открита котка,

...
В центъра на Москва в паркирана кола бе открита котка,
Коментари Харесай

В Москва спасиха коте гладувало с дни в скъп джип

В центъра на Москва в паркирана кола бе открита котка, заключена там без вода и храна в продължение на четири дни. Тази история притегли вниманието на цялата страна, хората се бяха втурнали да избавят животното. Всички стадии на интервенцията бяха в детайли разказани в каналите на Telegram, в обществените мрежи и медиите, предоставяйки историята с трогателни видеоклипове.


SOS видео

Сигнали за котка, хваната в капан в центъра на Москва, започнаха да се появяват към 12:30 часа локално време. Собственикът на имиджборда „ Двач ” Нариман Намазов, прочут с онлайн псевдонима Абу, написа за случая в своя канал в Telegram. Той съобщи, че видеото с животното му е изпратено от клиент. Скоро сходни изявления се появиха и в други известни канали в Telegram. Всички известия гласяха, че котката е открита в сребрист Mitsubishi Outlander. Джип с регистрационни табели от Волгоградска област е бил паркиран в региона на Охотни ряд, близо до Болшой спектакъл. Животното, затворено вътре в продължение на четири дни, няма храна и вода. Котката интензивно се движеше из салона и драскаше с лапите по прозорците, предизвиквайки страдание измежду близките. Случайни минувачи към този момент се обадили на спасители с молба да избавят животното, само че чиновниците на Министерството на изключителните обстановки отказали да отворят вратата на колата без единодушието на притежателя. Тогава се знаеше, че мъжът е арестуван за несъответстващо държание и е в психиатрична клиника.

Публикациите в обществените мрежи и месинджърите, както и известията в медиите провокираха необятен отзив. Хората започнаха да се събират на паркинга, някои от тях носиха със себе си кафези с вярата да вземат котката при себе си. Някои се държаха нервно, други даже плачеха.

Скоро на мястото дошъл полиция. На въпрос на един от очевидците какво ще се случи, в случай че счупи стъклото на колата, представителят на реда отговори, че ще го направи самичък: „ Сами ще го счупим, не се тормозете. Ние сами ще съставим протокол за инспекция. Колата е подозрителна... “, сподели столичен служител на реда.

Зооактивистка в ареста

Спасителните служби, под наблюдението на полицейски чиновници, отвориха шофьорската врата на колата, извадиха котето и го сложиха в клетка, възложен от зооактивистката Наталия Кошанская.

След това, както се оповестява, Кошанская бе откарана с полицейска кола до полицейското ръководство, където избухва спор сред нея и чиновниците на реда. Кошанская желала да изпрати котката във ветеринарна клиника и да стартира сама да търси нови притежатели, само че полицията я помолила да остави котката при тях. В резултат Кошанская беше арестувана и остана в отделението за няколко часа.

Спасената котка, която се оказа коте, бе прегледана от ветеринарен доктор. Лекарят заключи, че здравето й не е застрашено, само че означи, че е доста гладна и уплашена. Животното краткотрайно отиде да живее при фамилията на служителка на прокуратурата, която имала две други котки вкъщи. По-късно избавеното коте бе показано да се излежава на кожения диван на прокурора

Собственикът на котето

Telegram каналите идентифицираха притежателя на котето. Според канала Shot Telegram колата, в която е била затворена котката, е записана на 61-годишната Людмила Юрина от Волгоградска област. С возилото обаче в Москва дошъл синът й, 40-годишният Алексей Юрин. За мъжа се знае малко. Твърди се, че живее в региона на Москва, работи като шеф на магазин за битова химия и се интересува от магия. Котката, съгласно канала на Telegram на Намазов, се появила при него единствено преди два месеца. Животното пропълзяло под капака на същия Mitsubishi Outlander, Юрин го намерил и решил да го приюти. За последно околните му се обадили на 28 октомври. Те настояват, че мъжът " бил добре, единствено че кихал доста ". Скоро по-късно той отпътувал за Москва с домашния си любим и по пътя получи седем санкции за превишена скорост. При идването си в града той стартира да се държи необичайно: извади църковни такъми, възпламени свещи на Червения площад и се нарекъл оракул. След това той бе арестуван от полицията и изпратен за обзор в психиатрична клиника. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР