В центъра на Кресна представители на ВМРО организираха протест, като

...
В центъра на Кресна представители на ВМРО организираха протест, като
Коментари Харесай

ВМРО организира нов протест

В центъра на Кресна представители на Вътрешна македонска революционна организация проведоха митинг, като се чака да блокират и придвижването в Кресненското дефиле. В 11:00 ч. участниците в протестната проява под надпис " Не предавайте Македония “ се събраха пред паметника на цар Самуил, който се намира на площада в Кресна.

Очаква се автошествие да потегли към Кресненското дефиле, като желанията на протестиращите са да блокират придвижването по основния път.

Протестът е подбуден от невиждания напън на Брюксел към България, поради наложеното несъгласие по присъединението на Република Северна Македония към Европейски Съюз. Преди дни Върховният представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел изиска договарянията за присъединение на Северна Македония и Албания към Европейски Съюз да стартират неотложно. Той изиска българското несъгласие да бъде преодоляно до края на френското председателство, което изтича в края на юни.

От Вътрешна македонска революционна организация обявиха, че това би било най- жестокото изменничество към българската история и народен блян, както и към българската диаспора в Македония, която управляващите в югозападната ни съседка от години се пробват да заличат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР