В центъра на Кресна представители на партия ВМРО организират протест,

...
В центъра на Кресна представители на партия ВМРО организират протест,
Коментари Харесай

ВМРО протестират в Кресна: Не предавайте Македония

В центъра на Кресна представители на партия Вътрешна македонска революционна организация провеждат митинг, като се чака да блокират и придвижването в Кресненското дефиле.   

Участниците в протестната проява под надпис „ Не предавайте Македония “ се събират пред паметника на цар Самуил, който се намира на площада в Кресна.  

Очаква се автошествие да потегли към Кресненското дефиле, като желанията на протестиращите са да блокират придвижването по основния път.

Протестът е подбуден от невиждания напън на Брюксел към България, поради наложеното несъгласие по присъединението на Република Северна Македония към Европейски Съюз.  

Преди дни Върховният представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел изиска договарянията за присъединение на Северна Македония и Албания към Европейски Съюз да стартират неотложно. Той изиска българското несъгласие да бъде преодоляно до края на френското председателство, което изтича в края на юни.  

От Вътрешна македонска революционна организация обявиха, че това би било най- жестокото изменничество към българската история и народен блян, както и към българската диаспора в Македония, която управляващите в югозападната ни съседка от години се пробват да заличат. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР