В центъра на дебатите трябва да бъдат (б.р. въпросите) кой,

...
В центъра на дебатите трябва да бъдат (б.р. въпросите) кой,
Коментари Харесай

Зарков за опита за атентат срещу Гешев: Кой и защо – отговорът е важен за това как изглеждаме отвън

В центъра на дебатите би трябвало да бъдат (б.р. въпросите) кой, с какви претекстове, за какво в този миг сложи бомба до пътя, с цел да гръмне тя, когато минава колата на основния прокурор Иван Гешев. Отговорът е доста значим за това по какъв начин изобщо наподобява страната ни извън и по какъв начин я виждаме от вътрешната страна. Това изясни служебният правосъден министър Крум Зарков в „ Защо, господин министър? “.
Прочетете още
„ Това, което се случва, е доста притеснително. Първо, гърмежът самичък по себе си е нещо, което не може да бъде подминавано. Но и по-късно фактът, че не добиваме повече информация, а като че ли реализираме по-голямо комплициране е нездравословно както за атмосферата в България, по този начин и за това по какъв начин изглеждаме извън “, добави той.

Зарков изясни, че се е обадил на основния прокурор, съвсем незабавно откакто схваща за случая.

„ Не сме говорили обаче всъщност – за самия гърмеж, защото това е работа на проверяващите органи. Обадих се да го запитвам добре ли е и по-късно чакам допустимо най-бързо проверяващите да кажат ясно какво се е случило и най-много кой е отговорен за него “, добави Крум Зарков.

„ Целият свят разбра, че българският основен прокурор е бил обект на нападение. Сега целият свят гледа по какъв начин реагира българската страна следователно. Колкото по-бързо придобием изясненост, толкоз по-добре за всички “, счита още служебният правосъден министър.

По думите му е доста значимо да разберем атентат ли, против кого и по какъв начин, кой. Зарков счита, че е било доста неприятен метод часове след случая да излизат безчет лица, които да дават детайлности за случилото си, вместо това да се случи от един човек.

„ Прокурори и следователи не могат да си разрешат да приказват за олигарсиТЕ, политициТЕ, те би трябвало да споделят имена и да подхващат ограничения “, добави служебният правосъден министър.

Крум Зарков съобщи, че упорства и от шефа на Националната следствена работа и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов, и от другите представители, които се появяват към него, да спрат с разнопосочното говорене.

„ Каква е била задачата на атентата – да убие, да сплаши, да инсценира? Всички тези неща са версии, които би трябвало да бъдат изследвани “, сподели Крум Зарков.

Той добави, че не му е станало ясно по какъв начин е дошъл израелският специалист у нас, правосъдният министър чака да стане ясно за какво е трябвало да се позоваваме на непознат специалист.

Правосъдната промяна

„ Конституционният съд реши, че това, което прави прокуратурата до момента, е изцяло обикновено и може да продължи напред “, по този начин Зарков разяснява решението на Конституционния съд да върне въпросите за правосъдната промяна на Народното събрание.

„ Без дълбока промяна на прокуратурата и без приемане на законите резултатът е нула за жителите “, добави служебният правосъден министър.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР