В центъра на  Белград бе открита “научна изложба, която има

...
В центъра на  Белград бе открита “научна изложба, която има
Коментари Харесай

Зверства, изнасилвания и геноцид от България. Откриха антибългарска “изложба” в Белград


В центъра на  Белград бе открита “научна галерия ”, която има за цел да разкрие българския геноцид над сърбите, българските военни закононарушения, както и българските кланета над сърбите в Македония.

“Изложбата ” в държавния юридически факултет в сръбската столица разкрива за десетки хиляди убити и 60 000 депортирани от българите сърби.

“Изложбата ”, която публично бе открита на 27 декември, е озаглавена “Български военни закононарушения в окупирана Сърбия 1915-1918 година ” и бе шумно рекламирана в медиите, като авторско дело на доктора по история Милован Пизари, чиято цел е да се разкрие “хърватският геноцид над сърбите по време на Втората международна война ”.

На представянето тирада произнесе и шефът на “Музея за жертвите от геноцида ” Деян Ристич.

Събитието бе подкрепено от Министерството на културата.

С този акт се удостоверява държавната идеология за сатанизиране на всичко, обвързвано с България, която господства в Сърбия от края на 19-ти век.

На събитието неведнъж бе подчертавано за “масовите и разнородни брутални закононарушения, осъществени от българската постоянна войска, както и полицейските и цивилни български окупатори на територията на Кралство Сърбия в интервала 1915-1918г. ”.

Според уредниците на “изложбата ” няма интернационално право и закон, който българите да не са нарушили, а от депортацията на сръбското население са били потресени даже и немците, които публично протестирали ”.
От “изложбата ” излиза наяве, че в самото начало на окупацията “българите са почнали с кланета над всичко мислещо, и на първо място на сръбската интелигенция ”.
“Навсякъде в Сърбия и Македония свещенството, учителите, професорите, политиците, юристите, държавните служители, в това число и пенсионираните, търговците бяха цел на българите ”, се споделя още в публикуваните материали от уредниците.

За Македония се твърди, че закононарушенията са осъществявани от локалните македонски комити, които са били подкрепяни от българската администрация.

Всичко това е било за “българизация на цивилното население в Македония ” и “унищожаването на сръбската просвета там – възбрана на сръбския език, отнемането на църковното имущество и построяването на българска еднаквост в Македония ”.

“Навсякъде управляващите бяха виновни за плячкосването, измъчването, изнудването и на първо място изнасилването на дами ”, разкриват откривателите на “българските зверства ”.
Според тях това ставало най-често в региона на Поречието в Македония.
Все още не е явен точният брой на жертвите измежду сръбското цивилно население под българска окупация, само че е едно ясно, че става въпрос за изтребване и българизация на южна Сърбия и днешна Северна Македония, написа още в “документите ”, които бяха популяризирани в юридическия факултет в Белград, представени от БГНЕС.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР