В целия град се правят ремонти, аварии има, надявам се

...
В целия град се правят ремонти, аварии има, надявам се
Коментари Харесай

От ВиК Перник: Водата е чиста, но големите загуби остават

В целия град се вършат поправки, повреди има, уповавам се те да намалеят. Защото спомагателните прекъсвания поради ремонтите водят до нови повреди. На този стадий загубите на вода са към момента огромни в същите проценти като досега. Големи сектори от мрежата се източват и това действително е загуба на вода. Това изясни пред Българска национална телевизия шевът на ВиК Перник инж. Борислав Иванов.
Днес дефинитивно пада водният режим в града, откакто размерът на язовир Студена доближи размер от 21 млн. куб.
Перник към този момент е без воден режим По думите на инженера ремонтът на пречиствателната станция към този момент е към край. " Първият стадий е към край, до края на идващият месец ще бъде подготвен. Имаше малко закъснение поради водния цикъл, само че към този момент всичко е наред. По водния цикъл сега има процедури по желание на реализатор. ", изясни Иванов. Той добави, че при започване на режима в действителност водата е била с недобри качества, само че " в този момент е добре ".
Трябваше да бъдат заменени 60 км водопроводна мрежа, близо 40% от тях към този момент са заменени и до късната есен Перник ще бъде град с един съвсем напълно освежен тръбопровод, акцентира зам.-кметът Стефан Кръстев.
Според инженер Иванов след края на всички поправки градът ще бъде разграничен на две: " Едната част употребяват вода от бент. Студена, другата от София – това няма да го усетят хората, просто с помощта на връзката от София ще можем да си позволим да разделим града на две. "
На този стадий по този начин сме създали изчисленията, че още веднъж до такава обстановка няма да се стигне, безапелационен беше специалистът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР