В църквите наредени ковчези чакат да бъдат погребани и телата

...
В църквите наредени ковчези чакат да бъдат погребани и телата
Коментари Харесай

Едно поколение умря: Италианска провинция се мъчи да погребе починалите от коронавирус

В църквите подредени ковчези чакат да бъдат заровени и телата на тези, които са умряли по домовете си, са държани изолирани в стаи с дни, до момента в който погребалните организации се мъчат да смогнат в Бергамо, най-засегнатата италианска провинция от пандемията от ковид, написа " Гардиън ".

Последните данни от сряда демонстрират, че Covid-19 е умъртвил 2978 души в Италия, всички са заровени или кремирани без работа. Тези, които починат в болничното заведение и техните неща са оставени в ковчези преди да бъдат взети от погребални служащи.

В Бергамо, провинция с 1,3 милиона души в административния район Ломбардия, където са умряли 1640 души, 3993 са се заразили с вируса към вторник. CFB, най-голямата погребална организация, е направила съвсем 600 погребения и кремации от 1 март.

" В естествен месец ние правим към 120 ", разяснява Антонио Ричарди, шеф на CFB. " Едно потомство умря единствено за две седмици. Никога не сме виждали сходно нещо като това, карате да се разплачеш ", описа той.

В Бергамо има 80 погребални организации, всяка получава по десетки позвънявания на час. Има дефицит на ковчези, до момента в който доставчиците се пробват да отговорят на търсенето. Погребалните мерки също са наранени, защото погребалните служащи също се заразяват с вируса.

Болниците одобриха по-стриктни правила във връзка с умрелите, които би трябвало да бъдат сложени в ковчези без да бъдат събличани поради риск от предаване на инфекцията.

" Семействата не могат да видят околните си или да им провеждат уместно заравяне, това е огромен проблем на психическо равнище. Но също, тъй като доста от нашите чиновници са заболели, ние нямаме толкоз доста хора за превозване и приготовление на телата ", добави Ричарди.

При тези, които починат в домовете си, бюрократичният развой е по-дълъг, защото на умрелите би трябвало да бъде публикуван смъртен акт от двама лекари. Вторият е експерт, който би трябвало да удостовери гибелта не по-късно от 30 часа след настъпване на гибелта.

Трябва да изчакате двамата лекари да дойдат, и доста от тях също са заболели, означи Ричарди.

Стела, преподавател в Бергамо, показа историята на един от умрелите. " Вчера 88-годишен мъж умря. Той имаше температура няколко дни. Няма метод да се извика кола за спешна помощ, тъй като линията постоянно е заета. Той умря самичък в стаята си. Линейката дойде час по-късно. Очевидно нищо не можеше да се направи. И откогато няма ковчези в Бергамо, те го оставиха в леглото и запечатаха стаята му, с цел да не влизат роднините му, до момента в който не бъде открит ковчег ", сподели тя.

В допълнение към тъгата е фактът, че роднините не могат да посетят околните си в болничното заведение или да им провеждат уместно заравяне.

" Обикновено ние ще ги облечем и те ще останат една нощ в фамилния дом. Нищо от това не се случва ", разгласи Алесандро, чиито 74-годишен чичо умря в Кодоньо, град в Ломбардия, където потегли епидемията в Италия.

" Вие даже не можете да ги видите, с цел да се сбогувате, това е най-ужасната част ", добави той.

Навсякъде в Италия има случаи, при които погребални организации отхвърлят да вземат телата, да вземем за пример в Неапол, където тялото на 47-годишна жена е било държано в къщата съвсем два дни преди да бъде взето.

Всички религиозни церемонии, в това число погребения, литургии и сватби, са неразрешени.

Повече от 35 000 са инфектираните в Италия, а умрелите са близо 3000.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 207 000 доказани случая, а умрелите са повече от 8600. Регистрирани са случаи в 166 страни. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 218 000 случая и близо 9000 умряли в 158 страни. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР