В троянската галерия Серякова къща е открита изложба с картини

...
В троянската галерия Серякова къща е открита изложба с картини
Коментари Харесай

Троян събира пари за паметник на Левски

В троянската изложба " Серякова къща " е открита галерия с картини на изтъкнати художници, които ще  бъдат разпродадени на търг, а средствата предоставени за създаване на монумент на Васил Левски в града.
За задачата са нужни към 100 000 лв.. Акцията е почнала още през 2019 година от проф. Георги Чапкънов, само че планът още не е осъществен. От иницативния комитет са създали конкурс и е определен статуя Борис Борисов.
" Макетът на паметника към този момент е направен ", разясни Венелин Ангелов от инициативния комитет и уточни, че сега тече процедурата по одобрение на плана в Министерството на културата.
" До момента за паметника са събрани над 40 000 лв.. Дарения са създали и от Служба " Пожарна сигурност ". Средства са събрали и учебните заведения в града, малчуганите от центъра за деца с  увреждания, пенсионери, някои от които дават цялата си пенсия, както и родолюбци с персонални дарения. 
" Паметникът на Левски би трябвало да бъде приключен и открит до рождената дата на Апостола - 18 юли тази година ", разясни Ангелов.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР