В Троян ще бъде открит Дневен център за деца с

...
В Троян ще бъде открит Дневен център за деца с
Коментари Харесай

В Троян ще бъде открит Дневен център за деца с увреждания

В Троян ще бъде открит Дневен център за деца с увреждания, който ще дава обществени и интегрирани здравно-социални услуги за деца и фамилии. Това ще стане по план, финансиран от оперативна стратегия "Региони в напредък ".

Грубият градеж на Центъра към този момент е приключен и сега се работи върху довършителните работи в постройката, стартира робота и по дворното пространство, което е пригодено особено за деца с увреждания, съобщи кметът на община Троян Донка Михайлова, представена от Българска телеграфна агенция.

По думите ѝ строителството се чака да завърши до два месеца, след което в границите на три месеца да се достави обзавеждането и оборудването на пространствата.

Общината е кандидатствала с втори стадий на този план, който ще разреши действително услугата да бъде развита на територията на постройката. Целта е асортимент и образование на личен състав, да се закупи профилирано съоръжение и изцяло обзавеждане на пространствата, закупуване на профилирано транспортно средство и даване на обществената услуга Дневен център за поддръжка на деца с увреждания и техните фамилии.

Планираната дълготрайност на плана е 41 месеца. Капацитетът, за който е построена обществената услуга, е 30 места дневна грижа и 60 консултативна. Очаква се новата услуга да проработи тази есен. Общината Троян е поискала от Министерство на труда и обществената политика да бъде разширена целевата група на ползвателите на услугата, като бъде основана опция в нея да бъдат обхванати и младежи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР