В Троян е изграден Дневен център за деца с увреждания

...
В Троян е изграден Дневен център за деца с увреждания
Коментари Харесай

В Троян е изграден Дневен център за деца с увреждания и техните семейства

В Троян е построен Дневен център за деца с увреждания и техните фамилии, оповестяват от общинската администрация.

Вече е доставено част от оборудването, а доникъде на юли ще бъде доставено и останалото. Центърът ще дава обществени и интегрирани здравно-социални услуги за деца и фамилии. Проектът за него е финансиран от оперативна стратегия "Региони в напредък ". Негова цел е да се обезпечат условия за даване на дневна и консултативна грижа, включваща обществена и здравна рехабилитация, образование и умения за независимо справяне на децата с увреждания, както и подкрепяне техните фамилии в грижата за тях.

Капацитетът, който Центърът може да поеме, е до 30 деца дневна грижа и 60 консултативна. Дневният център към този момент разполага с всички нужни пространства - психосензорна зала, зали за лечебна физкултура, зали за дневен престой и групова работа, за самостоятелна работа, кабинет на логопед и психолог.

През май Община Троян е подала планово предложение към Управляващия орган на Оперативна програма "Развитие на човешките запаси " за финансиране даването на обществената услуга. Тече тримесечният период за оценка на плановото предложение, след което ще се пристъпи към осъществяване на заложените действия, включващи асортимент и наемане на личен състав за даване на обществената услуга, дооборудване и дообзавеждане на пространства в услугата, закупуване на профилирано транспортно средство и даване на обществената услуга.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР