В трите най-големи секции в Берлин не са се явили

...
В трите най-големи секции в Берлин не са се явили
Коментари Харесай

В трите най-големи секции в Берлин не са се явили 7 от общо 21 членове

В трите най-големи секции в Берлин не са се явили 7 от общо 21 членове. Броени часове преди изборния ден е имало и миграция на членове от една комисия в друга. И това е отказало доста от доброволците, помагащи в изборния ден, заяви Катя Костова, която е ръководител на една от секциите.

В трите секции се гласоподава с по две машини. Според нея тези условия са притеснителни, като се има поради, че на предходните избори опашките на чакащи гласоподаватели са били внушителни, а времето за очакване е било сред 2 и 4 часа.За да се избегне скупчване на гласоподаватели в обществените мрежи ще се оповестява каква е интензивността на гласоподаване в секциите.

Засега в Берлин обаче българските гласоподаватели не са дейни. Гласуват най-вече младежи, заяви още Катя Костова. Част от обяснението е, че някои от българите са се върнали в родината, само че и са отворени повече секции, в сравнение с през април, и общо в града са 8.

Обстановката е спокойна. Гласуването с машини става бързо.

Германия е с максимален растеж на секциите в чужбина. На 4 април можеше да се гласоподава в 62 секции на територията на Германия, а в този момент в 109. В Берлин се гласоподава с изключение на в посолството и културния институт, както постоянно до момента, още на Потсдамер Плац и в Шпандау.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР