В три столични квартала – Манастирски ливади – изток, Манастирски

...
В три столични квартала – Манастирски ливади – изток, Манастирски
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Пет автобуса ще возят гражданите при поискване от три столични квартала

В три столични квартала – " Манастирски ливади – изток ", " Манастирски ливади – Запад ", " Павлово ", жителите на София, с които работим още през цялото време на плана, ще могат да се възползват от нов тип публичен превоз при поискване.

Това съобщи ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев.

Снимка: БГНЕС

Председателят на СОС заяви, че с европейски средства са закупени пет нископодови електрически рейса.

Всеки един от рейсовете е с потенциал от 22 пасажери. Целта е те да могат да стигнат най-близко от вкъщи си до спирките на публичния превоз. " Но 41 местоположения ще стопират новите пет рейса. Те са 6-метрови, т.е. задоволително огромни, само че и задоволително дребни, с цел да бъдат маневрени, с цел да могат да навлизат в уличките в кварталите ", изясни Георги Георгиев и добави, че са обхванати всички вероятни спирки на публичния превоз за съответния квартал.

Снимка: БГНЕС

Той означи, че решаваща за реализирането на плана е ролята на екипа на столичния кмет Йорданка Фандъкова, на заместник-кмета Дончо Барбалов, на публичния консултант Зафир Зарков, на шефа на Дирекция " Транспорт " към Столична община Иван Николов, в това число и на жителите, които са помогнали за модифицирането на концепцията. " Услугата, която предоставяме, е шита по мярката на хората ", акцентира ръководителят на СОС.

Снимка: БГНЕС

Услугата е при поискване, като за това има две благоприятни условия. Единият вид е жителите да си изтеглят приложението, посредством което да заявят местоположението си, надлежно да се дефинира точка, оптимално покрай дома им, с цел да се качат на рейса. " Вторият вид е на някоя от 41 места, които сме обозначили ", уточни Георгиев, като акцентира, че планът е на европейско равнище.

Петте рейса ще могат да бъдат употребявани в интервала от 06.07 ч. сутринта до 22.40 ч. вечерта.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР