В три социални дома за възрастни в Монтанско, където през

...
В три социални дома за възрастни в Монтанско, където през
Коментари Харесай

Има ли нови случаи на COVID-19 в монтанските социални домове?

В три обществени дома за възрастни в Монтанско, където през последния месец имаше огнища на COVID-19, в последните дни няма нови случаи, оповестиха от Регионалната здравна ревизия в Монтана.

В дома за възрастни хора със зрителни увреждания във Вълчедръм и в домовете в селата Говежда и Бистрилица няма нови случаи на болестта.

При откриването на първите случаи инфектираните бяха изолирани от останалите на разнообразни етажи и бяха затегнати още противоепидемичните ограничения.

В резултата на това няма нови случаи и на огромна част от хората в тези домове карантината към този момент е изтекла, прецизираха от здравната ревизия в Монтана.



През вчерашния ден в района са открити 64 нови случая на инфектирани с новия ковид, като двама души са настанени в лечебни заведения, а 62 са в домовете си.

Към момента дейните случаи са 847, излекуваните са 1171, а умрелите - 112. Заради позитивни проби на учители деца от детски градини и учебни заведения в разнообразни селища в Монтанско са под карантина, прецизираха от РЗИ в Монтана.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР