В три села на община Монтана все още няма ток,

...
В три села на община Монтана все още няма ток,
Коментари Харесай

В 3 села на община Монтана още няма ток, 5 са без вода

В три села на община Монтана към момента няма ток, а в пет няма и вода.
Електричеството в цялата област Монтана спря поради снежната стихия в нощта на 25 против 26 ноември, като в регионалния град и в по-големите селища беше възобновено към 11 ч. на 26 ноември. Заради тежкия влажен сняг, скъсаните жици и повалените стълбове от електропреносната мрежа без ток обаче оставаха към 70 села от района. Постепенно в множеството от тях зареждането с ток беше възобновено и сега към момента няма електричество единствено в три села от община Монтана – Белотинци, Клисурица и Студено буче, а в селата Славотин и Сумер, които също са в община Монтана, няма ток единствено в някои квартали.
В пет села на община Монтана няма и вода поради пресечен ток до помпените станции, които изтласкват водата към домовете на потребителите. Това са селата Безденица, Белотинци, Студено буче, Доктор Йосифово и Славотин.
Авариите по електропреносната мрежа са многочислени и се възвръщат постепенно поради тежките метеорологични условия и пресечения терен на доста местности, в които се постанова да работят екипите на електроразпределителното сдружение. Особено постепенно става монтирането на нови стълбове, където има повалени от снежната стихия, сподели регионалният шеф на Монтана Ивайло Антонов. Той посочи, че в района всички пътища са проходими и няма селища без достъп./БТА
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР