В три секции днес е излязъл надпис на машината дневникът

...
В три секции днес е излязъл надпис на машината дневникът
Коментари Харесай

Божидар Божанов алармира за дефекти при машините за гласуване


В три секции през днешния ден е излязъл надпис на машината " дневникът е фалшифициран ". Това звучи ужасно, само че в действителност е тривиално - най-вероятно става дума за дефектни флашки. Това написа в профила си във Фейсбук претендентът за народен представител от Демократична България Божидар Божанов.

Той уточни, че всяка машина има по две флашки, огледални една на друга. По думите му гласовете и настоящият резултат се записват и на двете и би трябвало да съответстват.

Ако обаче при запис една от флашките дефектира, данните се разминават . При следваща инспекция машината открива това, даже да има единствено един байт разлика, и сигнализира с горното известие, допълно Божанов.

Колкото по-стари са флашките, толкоз по-вероятно е 3 от 20000+ флашки да дефектират. Разумно е в такива случаи да се премине на хартия . Машинното гласоподаване, с хартиената диря, която оставя, е задоволително несъмнено, като в това време взема решение някои недостатъци на нашия избирателен развой, написа още той.
 15 машини за гласоподаване към този момент не работят
15 машини за гласоподаване към този момент не работят

Все още няма данни за изборната активност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР