В три региона в Централна Украйна е обявена тревога за

...
В три региона в Централна Украйна е обявена тревога за
Коментари Харесай

В няколко района на Централна Украйна е обявена въздушна тревога

В три района в Централна Украйна е оповестена паника за въздушна заплаха. Това оповестиха локалните управляващи, представени от ТАСС.

" Предупреждение. Кировоградска област. Въздушна паника ", написа в канала си в Telegram началникът на Кировоградската регионална военна администрация Андрей Райкович. Подобни известия в каналите Telegram разгласиха ръководителите на Полтавска и Черкаска област Дмитрий Лунин и Игор Табурец. По-късно в Полтавска област е оповестена втора въздушна паника.

По-рано на 19 октомври, управляващите на Одеска и Николаевска област също оповестиха въздушна паника.

Най-малко три детонации са били чути в украинската столица Киев преди броени дни, откакто са се присъединили сирените за въздушно нахлуване.

Киев бе нападнат с " дронове камикадзе " рано в понеделник, съобщи началникът на кабинета на украинския президент Андрий Ермак.

" Руснаците си мислят, че това ще им помогне, само че то демонстрира тяхното обезсърчение ", съобщи той в обществените мрежи.

Украински публични лица демонстрираха на публицисти на мястото на случая откъс от дрон, за който се допуска, че е употребен приексплозиите, съобщи RaiNews.

На видеото се вижда по какъв начин мъже на мястото на детонацията в украинската столица демонстрират железен откъс с ръкописен надпис " За Белгород " - съветската област, граничеща с Украйна, която е била бомбардирана.

Москва упрекна Украйна, че е нанесла удари по цели в региона на Белгород, покрай границата. Проруски източници в Telegram оповестиха, че Украйна е блъснала летището в Белгород предходната нощ.

По-рано кметът на Киев прикани всички жители да се скрият в бункерите.

" Тревогата във въздуха продължава. Останете в убежищата! ", написа той в обществените мрежи.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР