В три поредни вечери - на 2, 3 и 4

...
В три поредни вечери - на 2, 3 и 4
Коментари Харесай

Компания Дерида гостува в Стара Загора

В три следващи вечери - на 2, 3 и 4 февруари, от 19 ч. на сцената на Старозагорската опера, на която ще бъде ситуирана и публиката, Компания Дерида ще показа визуално-танцовите представления " Темел " - най-новата си продукция, с премиера през март 2022 г.; " Фрактус " - образен танцов пърформанс, резултат от партньорство с пет други интернационалните организации по плана " CLASH! Когато класическият и актуалният танц се сблъскат и се образуват нови форми ", финансиран по стратегия " Творческа Европа " ; " Телепорт " - образен танцов пърформанс в копродукция със " Студио Форматик ".
Гостуването в Стара Загора е част от плана " Компания Дерида на път - Сезон 22-23 " на Дерида денс център/Фондация " Арт Линк " и има задача да популяризира танцовите продукции на Компания Дерида отвън София. Целта е основаване на нови национални партньорства и вдишване на начинания към децентрализация на актуалното танцово изкуство в България. След Стара Загора трите представления ще гостуват на Фестивала " Ерата на водолея " в Бургас и в ДКТ " Иван Радоев " в Плевен.
Дерида денс център e първият център за актуален танц и образование в България. Той е учреден през 2010 година и работещ чрез Фондация " Арт Линк ". Има необятен набор от действия, посредством които извършва задачите на организацията - да бъде инструмент за ускорение развиването на актуалното танцово изкуство в страната, подкрепяйки съществуващите и изгряващи гении в региона, посредством основаване на нужните за това условия. Основните посоки, в които работи центърът, са самостоятелни танцови продукции, обучителна и тренинг стратегия за актуален танц, интернационалните партньорства, резидентска стратегия, презентационна и кураторска активност.
Фондация " Арт Линк " поддържа лично театрално пространство - Сцена Дерида, на ул. " Цар Самуил " 32 в София, напълно без значение пространство за модерно изкуство и просвета. Своето място в ежемесечната стратегия намират танцови и театрални представления, актуален цирк, аудиовизуални пърформанси, фотографски и художествени изложения и обществени събития.
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР