В три от парковите пространства в Благоевград вече има поставени

...
В три от парковите пространства в Благоевград вече има поставени
Коментари Харесай

Община Благоевград постави химически тоалетни в част от парковете в града

В три от парковите пространства в Благоевград към този момент има сложени химически тоалетни.

Едно от оборудванията е позиционирано в Централната градска градина, като ще остане на място до довеждане докрай на ремонта на публичната тоалетна, който започва до дни. Останалите две са ситуирани в парковете под бул. „ Джеймс Баучер “ и кв. „ Еленово “. Целта е да се обезпечи улеснение на жителите и гостите на града. Химическите кабинки са поместени  на местоположения, на които има построено видеонаблюдение, за предотвратяване от вандалски прояви. Съоръженията ще бъдат почиствани по график, с цел да бъде обезпечено високо равнище на хигиена. Вратите на кабинките сa с механизми за заключване от ползвателите.

Освен химически тоалетни в парковете, по решение на кмета Илко Стоянов, са инсталирани и спомагателни кошчета за боклуци.

До два месеца се чака да бъде приключен и ремонтът на неработещата от години публичната тоалетна в Централната градска градина.

Ще бъде осъществен повсеместен ремонт на фасадата на санитарното помещение. На място ще бъде направена хидроизолация, а старите плочки и сифони ще бъдат сменени с нови. Предстои да бъдат инсталирани и моноблокове.

Поетапно ще бъдат позиционирани химически кабинки на още места в града.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР