В три находища в Норвегия производството на петрол и газ

...
В три находища в Норвегия производството на петрол и газ
Коментари Харесай

Норвегия спря добива на нефт

В три залежи в Норвегия производството на нефт и газ е спряно заради стачки. Норвежката компания Equinor краткотрайно затвори производството на петрол и газ в находищата Gudrun, South Oseberg и East Oseberg. Това се оповестява на уеб страницата на енергийния колос. Причината за прекъсването е почналата във вторник в среднощ стачка на мениджъри и ръководители на компании.

Според анализатори стачката е почнала заради обстоятелството, че цената на петрола и газа се е повишила, само че заплатите на чиновниците, които създават гориво, не са се нараснали

„ Профсъюзите в Норвегия се пробват да реализират нов обществен контракт. Те имат вяра, че в случай че фирмите са почнали да продават артикули по-скъпо от преди, тогава те би трябвало да заплащат на чиновниците си повече. Ако една компания основава повече добавени стойност, то част от тази стойност би трябвало да принадлежи на чиновниците. Така е, само че към този момент тази увеличена облага не се знае къде отива ", изясняват чиновници.

Моментът за стачка обаче е чудноват. „ Решението да се стачкува в този момент е необичайно решение. По този метод общото произвеждане на нефт и газ в Европа ще намалее. Имайки поради, че в това време има последователно евакуиране на съветски енергийни запаси, тази обстановка води до увеличение на цената на силата. Стачката ще оскъпи цялата верига от производството до крайното ползване на стоките. И не приказваме за част от %, а доста повече “, показват икономисти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР